سیستم اعلام حریق چیست؟

سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق یک سیستم ایمنی مهم است که طراحی شده است تا در صورت وقوع حریق و آتش، به افراد هشدار دهد.

اجزا دستگاه اعلام حریق شامل عناصر مختلفی مانند دتکتورها، سنسورها، اعلان‌گرها و سیستم‌های اطفاء حریق است. وظیفه اصلی این سیستم، تشخیص و اعلام حریق به صورت سریع و مؤثر است.

در این سیستم، دتکتورها و سنسورها بر اساس تغییرات دما یا دود تشخیص حریق را انجام می‌دهند. به طور مثال، دتکتور حرارتی در صورت افزایش ناگهانی دما، به سیستم اطفاء حریق اعلام حریق می‌کند. همچنین، دتکتور دودی در صورت تشخیص دود از آتش، به صورت خودکار اعلام حریق را فراهم می‌کند.

بعد از تشخیص حریق، اعلان‌گرها شروع به صدا کردن زنگ‌ها یا سیستم‌های هشدار دهنده می‌کنند تا افراد را به وقوع حریق آگاه کنند.

این اعلان‌گرها می‌توانند به صورت صوتی یا تصویری عمل کنند و در برخی موارد، به صورت خودکار پیامک‌ها یا ایمیل‌ها را به افراد مرتبط ارسال می‌کنند.

به علاوه، سیستم اعلام حریق می‌تواند به سیستم‌های اطفاء حریق متصل شود تا فوراً اقدامات لازم برای خاموش کردن حریق را آغاز کند. این اتصالات به صورت خودکار یا دستی می‌توانند صورت گیرند و نقش مهمی در کنترل و مدیریت حوادث حریقی دارند.

شرکت آتشبان با در نظر گرفتن تمامی استاندارد های ملی و جهانی آتش نشانی، موفق به دریافت مجوز رسمی از سازمان رسمی آتش نشانی شده است، جهت استعلام قیمت اعلام حریق و خرید سیستم اعلام حریق با ما در ارتباط باشید.

انواع سیستم اعلام حریق

انواع سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق بسته به نوع نیاز انواع ساختمان (کارخانه ، بیمارستان ، آزمایشگاه، آپارتمان، ویلا و غیره) برای شناسایی آتش و هشدار آتش‌سوزی به افراد به روش های متفاوت طراحی می شوند.

بنابراین سیستم اعلان حریق مناسب را بر اساس اندازه، چیدمان ساختمان و همچنین نیازهای خاص ایمنی آتش انتخاب می شود

انواع سیستم اعلام حریق به شرح زیر می باشد :

  • سیستم اعلام حریق متعارف
  • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
  • اعلام حریق بی‌سیم
  • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند (آنالوگ)

اجزای تشکیل دهنده سیستم اعلام حریق :

  1. سنسور ها:

این اجزا برای تشخیص حرارت، دود یا گاز های سمی و خطرناک برای انسان استفاده می شوند. سنسور ها معمولا در نقاط حساس ساختمان نصب می شوند و در صورت تشخیص هر گونه خطر، سیگنال را به سیسم اعلام حریق منتقل می کنند.

  1. کنترل پنل یا پنل مرکزی :

این قسمت، مسئول کنترل عملکرد سیستم است.

پنل مرکزی با دریافت سینگال هایی از سنسور ها و بر اساس آن ها تصمیمات لازم را برای فعال شدن آژیر های هشدار و گزارش دادن به محل های مناسب مثل ایستگاه های اطفا حریق و مراکز آتش نشانی می گیرد.

  1. آژیر های هشدار:

این قسمت برای جذب توجه و هشدار دادن به افراد در صورت وقوع حادثه مورد استفاده قرار می گیرد. آژیر های هشدار عموما با صدای بلند، نور ، فلاش و چراغ های رنگی و یا هر دو به کاربر از آتش خبر می دهند.

  1. نمایشگر:

بعضی از سیستم های اعلام حریق دارای نمایشگری هستند که نشان دهنده نقطه دقیق وقوع حادثه است.

  1. باتری:

باتری سیستم اعلام حریق یکی دیگر از ابزار پشتیبانی می باشد که وجود آن بسیار ضروری بوده و در صورت نبود برق در دستگاه، باتری به عنوان یک منبع تغذیه دوم وارد عمل می شود.

 

استفاده از سیستم اعلام حریق و ضرورت استفاده از آن در ساختمان ها، مزایای بسیاری دارد که در ادامه خواهیم گفت.

مزایای استفاده از سیستم اعلام حریق

مزایای استفاده از سیستم اعلام حریق

  • تشخیص سریع حادثه:

با نصب سنسور ها و دستگاه های تشخیص دود، حرارت یا گاز در نقاط مختلف ساختمان، هرگونه حادثه حریق به صرت خودکار تشخیص داده می شود. این باعث می شود که زمان لازم برای عملکرد در صورت بروز حادثه به شدت کاهش یابد.

  • اطلاع رسانی فوری:

با فعال شدن سامانه، آژیر ها و دستگاه های هشدار دهنده فورا فعال می شوند و صدای هشدار به صورت قابل شنیدن در تمامی نقاط ساختمان پخش می شوند.

  • حفاظت از جان و مال:

سیستم اعلام حریق به صورت سریع و دقیق هشدار می دهد و به کاربران این فرصت را می دهد تا در صورت بروز حریق، خود را به سرعت از محل خطر دور کنند. این امر موجب کاهش آسیب های جانی و مالی در ساختمان می شود.

  • هوشمند سازی:

استفاده از چنین سیستمی در سامانه امنیتی یک ساختمان، در واقع استفاده از تکنولوژی بسیار هوشمندانه ایی می باشد که بسیاری از خریداران و سرمایه گذاران را سمت آن محل جذب می کد چرا که استفاده از فن آوری های روز دنیا باعث دیده شدن و جذب سریع افراد می شود.

  • کنترل حریق:

هشدار دادن به صورت سریع سیستم اعلام حریق، به عوامل اطفا حریق فرصت می دهد تا در کوتاه ترین زمان ممکن کنترل حریق را در دست بگیرند. این نیز موجب کاهش آسیب ها می شود.

کاربرد سیستم اعلام حریق چیست؟

در ابتدا باید بگوییم که سیستم اعلام حریق یک سیستم ایمنی است که برای تشخیص و اعلام حریق در محل های عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه از سیستم های اعلام حریق در تمامی مکان های نوساخته و یا قدیمی استفاده می گردد، چرا که ضرورت استفاده از آن در ابتدا برای خود انسان مفید می باشد.

 از کاربرد های سیستم اعلام حریق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • هشدار دادن
  • تشخیص حریق
  • خروج مسافران

امروزه، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین بالا رفتن نیاز بشر به ابزار و  وسایل برقی که خود تهدیدی جدی برای وقوع آتش سوزی می باشد، می بایستی راهکار هایی موثر در نظر گرفت تا درهنگام وقوع حریق، خطر چندانی متوجه ما نشود.

در خصوص این توضیحات و فهم ضرورت استفاده از سیستم اعلام حریق اطلاع از قیمت اعلام حریق ، شرکت آتشبان یکی از معتبر ترین شرکت ها در زمینه فروش سیستم اعلام حریق، نصب و همچنین ارائه خدمات پس از فروش  می باشد.

آتشبان آماده خدمات رسانی 24 ساعته به مشتریان عزیز می باشد .

آدرس : لاله زار جنوبی – مجتمع فراز لاله زار-  طبقه دوم – واحد 43

اطلاعات تماسی شرکت : 40330667-021  و 33923639- 021 و 33989590 – 021 و  09125331837

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *