جلوگیری از بارداری جزو دغدغه های اصلی افراد میباشد ، از این رو روش های زیادی برای پیشگیری از بارداری ناخواسته در دسترس میباشند که هرکدام از این روش ها میتوانند و مزایا و مضراتی برای شما داشته باشند ، در ادامه این مقاله تیم مشاور کالا قصد دارد انواع روش های جلوگیری از بارداری و مزایا و مضرات این روش هارا برای شما معرفی و نقد و بررسی کند ، و شما میتوانید باتوجه به شرایط خود یکی از این روش هارا انتخاب کنید.

انواع روش های جلوگیری از بارداری

روش های پیشگیری از بارداری به چند دسته تقسیم میشوند و همانطور که در بالا گفتم این روش ها دارای مزایا و مضراتی میباشند. از جمله رایج ترین این روش ها میتوان به روش های: جراحی (بستن لوله ها) ، هورمونی ، ابزار های جلوگیری  اشاره کرد. که در ادامه بصورت کامل و جامع این روش ها را برای شما نقد و بررسی میکنیم.

معرفی روش های جلوگیری از بارداری

این مقاله شامل (1) بخش میباشد.

  1. نقد و بررسی روش های جلوگیری از بارداری

1_نقد و بررسی روش های جلوگیری از بارداری

قبل از مطالعه مطالب پیشنهاد میکنیم این ویدیو را مشاهده کنید:


  • کاندوم مردانه (Men’s condoms)

کاندوم می تواند در برابر تبادل اسپرم میان زن و مرد جلوگیری کرده و از بارداری پیشگیری کند.کاندوم های زنانه و مردانه تنها روش های پیشگیری از بارداری هستند که میتوانند از عفونت ها و بیماری های مقاربتی جلوگیری کنند. طبق تحقیقات انجام شده کاندوم های مردانه در صورت استفاده صحیح ، بیش از 80 درصد از بارداری ناخواسته جلوگیری میکنند.

نکات استفاده صحیح از کاندوم مردانه

نکات استفاده صحیح از کاندوم مردانه:

1_اندازه دقیق و مناسب با سایزتان را انتخاب کنید.

2_کاندوم را روی سر آلت تناسلی راست قرار دهید. اگر ختنه نشده ، ابتدا پوست ختنه گاه را به عقب بکشید.

3_قبل از بیرون آمدن از واژن ، پایه کاندوم را در جای خود نگه دارید.

4_کاندوم را در بارید و آن را دور بیندازید. بدلیل پیشگیری از بیماری و پاره شدن کاندوم هرگز از کاندوم استفاده مجدد نکنید.

بیشتر کاندوم های مردانه از لاتکس ساخته شده اند ، اما انواع دیگری برای کسانی که آلرژی به لاتکس دارند در دسترس است. در صورت استفاده از روان کننده ، سازگاری آن با نوع کاندوم را بررسی کنید. به عنوان مثال ، کاندوم های لاتکس را می توان فقط با روان کننده های پایه آب مانند (لوبریکانت)  استفاده کرد. کاندوم از بیشتر سوپرمارکت ها ، داروخانه ها و فروشگاه های لوازم بهداشتی بدون نسخه قابل خرید است.


  • کاندوم زنانه (Female condoms)

کاندوم زنانه نیز بدون نسخه پزشک قابل خرید است. و می توان آنها را به جای کاندوم مردانه استفاده کرد ، اما هرگز نباید همزمان با کاندوم  مردانه استفاده شود.طبق تحقیقات محققان در این زمینه کاندوم های زنانه حدود 79 درصد برای پیشگیری از بارداری موثر هستند. کاندوم های زنانه از داروخانه ها ، فروشگاه های بهداشتی و فروشگاه های آنلاین مانند دیجی کالا و ریکاندوم قابل خرید هستند.

معرفی کاندوم زنانه برای جلوگیری از بارداری و نکات صحیح مصرف کاندوم زنانه

از آنجا که استفاده کاندوم زنانه نیازمند اطلاعات کافی میباشد در ویدیو زیر روش صحیح استفاده از کاندوم زنانه را مشاهده کنید:


  • دیافراگم (Diaphragm)

دیافراگم با ایجاد مانعی بین رحم زن و اسپرم مرد از بارداری جلوگیری می کند. دیافراگم یک فنجان گنبدی شکل قابل استفاده مجدد میباشد. دیافراگم روی دهانه رحم قرار می گیرد. دیافراگم اغلب همراه با ژل ها و کرم های اسپرم کش مورد استفاده قرار میگیرد.برای مصرف دیافراگم باید به پزشک  متخصص زنان مراجعه کنید. آنها به شما کمک می کنند که بهترین نوع دیافراگم را انتخاب کنید و آن را برای شما تجویز می کنند.

نکات استفاده از دیافراگرام ضد بارداری

پزشک ها یک معاینه برای اندازه گیری شما و یافتن اندازه درست انجام می دهند. اگر خیلی کوچک باشد ، ممکن است سقوط کند یا باعث جلوگیری از ورود اسپرم نشود. و اگر هم خیلی بزرگ باشد باعث ناراحتی می شود. متداول ترین اندازه 75 میلی متر (میلی متر) است. همچنین پزشک به شما نشان می دهد که چگونه آن را به درستی وارد کنید و به شما در انجام این کار کمک می کند.

نکات صحیح استفاده از دیافراگم:

1_در هر بار رابطه جنسی باید از دیافراگم و از اسپرم کش ها به طور صحیح استفاده کنید.

2_در دوران قاعدگی هرگز نباید از دیافراگم استفاده کنید. در این زمان باید از روش های دیگر برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید.

3_بیش از 24 ساعت دیافراگم را در واژن خود رها نکنید. این می تواند باعث تحریک ، عفونت و یا بیماری شود.

4_بعد از هر بار استفاده دیافراگم خود را با آب و صابون بشویید. و اجازه دهید تا در هوای آزاد خشک شود.

5_دیافراگم باید تقریباً هر 2 سال تعویض شود.


  • کاشت ایمپلنت (implant)

کاشت ایمپلنت نوع دیگری از روش های هورمونی پیشگیری از بارداری است. در این روش پزشک متخصص میله ای به اندازه چوب کبریت را برای جلوگیری از بارداری به بازوی فرد وارد می کند.ایمپلنت ها با ترشح هورمون پروژستین در بدن انسان که از تخمک گذاری جلوگیری می کند ، کار می کنند. تحقیقات محققان نشان داده اند که ایمپلنت ها بیش از 99 درصد برای پیشگیری از بارداری موثر هستند. ایمپلنت ها باید تقریباً هر 3 سال تعویض شوند.

معرفی ایمپلنت برای جلوگیری از بارداری

ایمپلنت ها همانند مزایای خوبشان مضراتی نیز دارند که در برخی افراد باعث ناراحتی میشود در پایین این بخش چند نمونه از این عوارض را به شما معرفی میکنیم:

1_ایجاد اختلال در دوره های قاعدگی

2_سردرد و سرگیجه

3_درد سینه و التهاب واژن

4_افزایش وزن و کاهش میل جنسی

5_اختلالات عصبی


  • آ یو دی جلوگیری از بارداری (IUD)

آ یو دی قطعه کوچکی میباشد که پزشک متخصص برای پیشگیری از بارداری آنرا وارد رحم میکند آیو دی ها شمال دو دسته میشوند :

نقد و بررسی آ یو دی برای پیشگیری از بارداری ناخواسته

1_هورمونی: به محض نصب این قطعه حداقل 5 سال بدون نیاز به جایگزین کارآیی دارد. IUD تخمک گذاری را به طور کامل متوقف نمی کند بلکه باعث ضخیم شدن مخاط دهانه رحم برای جلوگیری از ورود اسپرم به رحم میشود و همچنین مانند سایر تغییرات هورمونی به عنوان پیشگیری از بارداری عمل می کند. نام های تجاری شامل Mirena ، Kyleena ، Liletta و Skyla است.

2_مبتنی بر مس: این روش که IUD مسی نیز نامیده می شود ، یک روش پیشگیری از بارداری بدون هورمون است که مدت زمان آن از 5 تا 10 سال است. توجه داشته باشید که بسته به اندازه رحم IUD در اندازه های مختلف وجود دارد. قرار دادن IUD مسی سریع و بدون درد است (اگر به آرامی و با روان کننده انجام شود).

آ یو دی ها ی جلوگیری از بارداری همانند مزایای خوبشان دارای مضراتی که در پایین معرفی میکنیم نیز میباشند:

1_زخم شدن و سوراح شدن رحم در زمان نصب

2_اختلالات قاعدگی و لکه بینی

3_درد زیر شکم و دهانه رحم

4_امکان ده درصد شکست در پیشگیری از بارداری

5_احساس نخ آ یو دی هنگام برقراری رابطه جنسی توسط همسر


  • حلقه واژن جلوگیری از بارداری (Vaginal ring)

حلقه واژن یک حلقه پلاستیکی و نرم است که شما برای پیشگیری از بارداری داخل واژن قرار می دهید. این حلقه هورمونهای استروژن و پروژستروژن را در جریان خون آزاد می کند. در صورت استفاده صحیح ، حلقه واژن بیش از 99٪ موثر است. یک حلقه به مدت یک ماه پیشگیری از بارداری را فراهم می کند ، در حال حاضر دو نوع حلقه وجود دارد ، Annovera و NuvaRing. که میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره تفاوتشان از پزشکتان مشاوره بگیرید.

حلقه واژن و نحوه جلوگیری از بارداری

از رایج ترین عوارض این حلقه ها میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

1_سردرد

2_افزایش وزن

3_حالت تهوع

4_حساسیت به پستان

5_سوزش واژن

در مصرف حلقه واژن محدودیت هایی برای بعضی افراد هست که در پایین معرفی میکنیم:

1_افرادی که سابقه لخته شدن خون ، حمله قلبی یا سکته مغزی دارند

2_افرادی که سرطان پستان یا سایر سرطان های حساس به هورمون دارند

3_ افراد باردار و یا مشکوک به بارداری

4_افراد بزرگتر از 35 سال و مصرف کننده سیگار

5_افراد دارای هپاتیت یا مشکلات کبدی

6_افراد دارای فشار خون بالا


  • قرص های ضد بارداری

قرص های جلوگیری از بارداری یکی از رایج ترین اقدامات خانم ها برای پیشگیری میباشد. این قرص ها در دو نوع ترکیبی و پروژستین عرضه میشوند. قرص های ترکیبی حاوی هورمون های استروژن و پروژستین هستند. که میتواند برای هر کسی قابل مصرف نباشند. قرص های پروژستین حاوی پروژسترون بدون استروژن هستند. به این نوع قرص ها مینی پیل نیز گفته می شود.

قرصهای فقط پروژستین ممکن است انتخاب خوبی برای زنانی باشد که به دلیل سلامتی یا دلایل دیگر نمی توانند استروژن مصرف کنند. هر نوع قرص مناسب هر خانمی نیست. با پزشک خود صحبت کنید ت بتواند یک قرص مناسب برای شما تجویز کند. عواملی که می توانند در انتخاب قرص برای شما تأثیرگذار باشند عبارتند از: علائم قاعدگی ، بچه شیر دادن و سلامت قلب و عروق شما که با تشخیص پزشک نوع قرص مناسب مشخص میشود.

معرفی قرص های ضدبارداری

قرص های ضد بارداری میتوانند عوارضی برای برخی افراد داشته باشند. که در ادامه قصد داریم این عوارض و مشکلات را به شما عزیزان معرفی کنیم. اما قابل ذکر است که این عوارض بیشتر برای افرادی که به استروژن و پروژستین آلرژی و حساسیت دارند میتواند مشکلاتی ایجاد کند.

از رایج ترین عوارض قرص های ضد بارداری میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

1_لکه بینی یا خونریزی واژینال بین دوره ها (خونریزی موفقیت آمیز).

2_تورم یا حساسیت به پستان.

3_حالت تهوع یا ناراحتی معده.

4_درد قفسه سینه ، حمله قلبی ، لخته شدن خون ، سکته مغزی که ممکن است کشنده باشد.

5_افزایش کلسترول یا تری گلیسیرید.

6_افزایش تری گلیسیرید و پانکراتیت.

7_سرطان اندام های تولید مثل.

افرادی که نباید قرص های ضد بارداری مصرف کنند عبارت اند از:

1_افرادی که دارای سابقه حمله قلبی یا سکته.

2_افرادی که دارای سابقه تومور کبدی (خوش خیم یا سرطانی).

3_افراد دارای فشار خون.

4_افراد دارای قند خون بالا و دیابت.

5_افرادی که دارای اضافه وزن زیاد هستند.

6_افرادی که دارای سابقه دوره های قاعدگی یا نامنظم هستند.

7_افرادی که سابقه کرونر عروق و یا تصلب شرایین دارند.

در بالا عوارض قرص های ضد بارداری و افرادی که نباید از این قرص ها استفاده کنند را به شما عزیزان معرفی کردیم. اما برای مصرف این قرص ها حتما میبایست از پزشک متخصصتان مشاوره بگیرید.

همچنین در ویدیو زیر نحوه مصرف صحیح و همه چیز درباره قرص های ضد بارداری را مشاهده میکنید:


منبع: www.medicalnewstoday.com


جمع بندی

در این مقاله بهترین روش های جلوگیری از بارداری و عوارض این روش ها برای پیشگیری از بارداری را به شما عزیزان معرفی کردیم.برای خدمات رسانی بهتر به کاربران اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید برای ما ارسال کنید.

(نکته مهم)

این مقاله صرفا جهت آموزش و اطلاع رسانی بوده و تهیه شده از منابع معتبری نیز میباشد اما برای انجام روش های معرفی شده قبل از هرکاری میبایست با پزشک متخصصتان مشورت کنید.


به شما پیشنهاد میکنیم مقاله خواص شیر چیست؟ (همه چیز درباره فواید شیر) را مشاهده کنید.

مشاور کالا امیدوار است راهنمای خوبی در زمینه پیشگیری از بارداری برای شما باشد ، از شما بابت نگاه گرمتان تشکر میکنیم.


cutt.lyis.gdb2n.irv.ht
gg.ggtinyurlu.tobit.do

جلوگیری از بارداری اورژانسی ، روشهای طبیعی جلوگیری از بارداری ، روشهای سنتی جلوگیری از بارداری ، جلوگیری از بارداری بعد از 2هفته ، ساده ترین روش جلوگیری از بارداری ، زعفران برای جلوگیری از بارداری ، سرکه برای جلوگیری از بارداری ، جلوگیری از بارداری بعد از یک هفته ، جلوگیری از بارداری با زعفران ، اسم قرص اورژانسی ضد بارداری ، از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده ، قرص اورژانسی و پریود ، روش اورژانسی جلوگیری از بارداری در طب سنتی ، قرص اورژانسی لونژیل ، قرص اورژانسی ال دی ، قرص ضد بارداری اورژانسی ، پیشگیری از بارداری اورژانسی ، پیشگیری از بارداری طبیعی ، آیا جلوگیری طبیعی در طولانی مدت باعث نازایی میشود ، جلوگیری طبیعی باعث تنبلی تخمدان میشود ، آیا جلوگیری طبیعی باعث حاملگی میشود ، بارداری بعد از ۵سال جلوگیری طبیعی.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *