چکیده : پاراوان که در واقع نوعی پارتیشن متحرک است یکی از کاربردی‎ترین وسایل دکوراسیون داخلی به حساب می‎آید. با استفاده از پاراوان می‎توان در صورت نیاز، به راحتی بخش‎های مختلف یک فضا را در خانه یا دفاتر اداری، به منظور ایجاد حریم خصوصی، از یکدیگر جدا کرد. علاوه بر جداسازی بخش‌های مختلف، استفاده از پاراوان باعث تغییر در دکوراسیون و زیباسازی فضای داخلی منزل یا دفتر کار نیز می‎شود.

آشنایی با پاراوان و تفاوت آن با پارتیشن

کاربردهای فراوان این نوع پارتیشن‌ها سبب شده تا پاراوان به یکی از پرفروش‌ترین وسایل دکوراسیون داخلی در جامعه تبدیل شود. از این رو تصمیم داریم تا در این مقاله ضمن معرفی کامل پاراوان و بیان کاربردهای هریک از آن‌ها، راهنمای کاملی برای خرید پاراوان به شما ارائه دهیم. همچنین نکات مهم نگهداری از پاراوان را نیز در این مقاله بیان خواهیم کرد. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم اگر شما نیز به دنبال انتخاب و خرید پاراوان هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

 

آشنایی با پاراوان و تفاوت آن با پارتیشن

پاراوان که به آن پارتیشن متحرک و یا دیوار متحرک نیز گفته می‎شود، یک وسیله‌ی بسیار کاربردی است که از زمان‌های بسیار دور برای تقسیم فضاهای بزرگ به قسمت‌های کوچکتر مورد استفاده قرار می‎گرفته است.

واژه پاراوان یک لغت فرانسوی است که معادل فارسی آن واژه پرده می‌شود. درواقع می‎توان گفت پاراوان‌ها یا پارتیشن‌های متحرک نیز نوعی پرده هستند که از متریال و جنس‌های مختلف ساخته شده‎اند. استفاده از پاراوان به منظور جداسازی بخش‌های مختلف سالن‎های بزرگ، به گذشته‌های دور برمی‌گردد. این پارتیشن‌ها که در ابتدا تنها از جنس چوب و یا ترکیب چوب و پارچه ساخته می‌شدند، اولین بار در کشور ژاپن مورد استفاده قرار گرفتند.

بسیاری از افراد ممکن است پاراوان را با پارتیشن اشتباه بگیرند، اما خوب است به این نکته توجه داشته باشید که پاراوان تفاوت‌های زیادی با پارتیشن‌ه‎ا دارد.

تفاوت پارتیشن و پاراوان چیست؟

  • اولین و مهم‎ترین تفاوت میان پاراوان و پارتیشن به قابلیت جابه‌جایی آن‎ها برمی‎گردد. پارتیشن‌ها ابزار یا دیوار جداکننده‌ای هستند که ثابت بوده و قابلیت جابه‌جایی و انتقال آسان پس از نصب را ندارند. در حالی که پاراوان قابلیت جابه‌جایی و انتقال بسیار راحتی دارد. پاراوان از سه یا چهار لنگه یا لته تشکیل شده است که با استفاده از لولا به یکدیگر متصل شده‌اند. به همین دلیل در صورت نیاز می‌توان پاراوان را به راحتی جمع‌آوری کرد یا به مکان دیگری انتقال داد.
  • تفاوت مهم دیگر میان پارتیشن و پاراوان، مربوط به جنس و متریال سازنده‎ی آن‎ها است. برای ساخت پاراوان از مواد بسیار مختلفی همچون، چوب، حصیر، شیشه، مواد فلزی و یا پارچه می‌توان استفاده کرد. این در حالی است که ساخت پارتیشن‌های ثابت تنها با مواد مقاومی همچون فلزات و یا پلاستیک‌های سخت و مقاوم امکان‌پذیر است. این موضوع سبب گستردگی بیشتر انواع پاراوان در مقایسه با پارتیشن‌های ثابت نیز شده است.
  • سومین تفاوت اصلی پارتیشن و پاراوان، تفاوت آن‎ها در ابعاد و اندازه است. از آنجایی که پاراوان متحرک است و قابلیت جابه‎جایی دارد، باید ابعاد و اندازه‎ی مشخصی داشته باشد تا از ایستایی و مقاومت خوبی برخودار باشد. ابعاد استاندارد یک پاراوان معمولا شامل عرض 40 تا 60 سانتی‎متر و ارتفاع 180 سانتی‎متری می‎شود. زیرا در غیر این صورت چنانچه فشار یا ضربه کوچکی به پاراوان وارد شود، پاراوان به راحتی سقوط خواهد کرد. در مقابل پارتیشن‌های ثابت که برای نصب و قرارگیری در مکان‌های خاصی طراحی می‌شوند، را می‌توان در ابعاد و اندازه‎های دلخواه و مورد نیاز سفارش داد.

انواع پاراوان

همانطور که در بخش قبلی مقاله نیز اشاره شد، گستردگی بالا در متریال و مواد سازنده‎ی پاراوان سبب می‌شود تا این محصول انواع بسیار زیادی داشته باشد. برای آشنایی با انواع پاراوان باید توجه داشته باشید که پاراوان‌ها را به دو صورت دسته‌بندی می‌کنند. در یک دسته‌بندی انواع پاراوان را با توجه به متریال مورد استفاده در ساخت پاراوان دسته‌بندی می‎کنند، در حالی که دسته‎بندی دیگر براساس نوع ساخت و کاربرد پاراوان است. ما در این بخش هر دو نوع از دسته‌بندی‌های انواع پاراوان را به طور کامل بیان خواهیم کرد.

دسته‌بندی انواع پاراوان براساس متریال سازنده:

دسته‌بندی انواع پاراوان براساس متریال سازنده:

1. پاراوان چوبی: این نوع پاراوان که اولین مدل از پارتیشن‌های متحرک به حساب می‎آید، تماماً از چوب ساخته شده است. پاراوان چوبی که هنوز هم یکی از پرطرفدارترین مدل‌های پاراوان در میان مردم محسوب می‌شود، امروزه در مدل‎ها و طرح‌های مختلفی تولید می‌شود و ضمن تفکیک فضا و ایجاد حریم خصوصی برای افراد، در زیباتر کردن دکوراسیون داخلی فضا نیز بسیار موثر است. پاراوان چوبی را می‌توان هم در فضای داخلی منازل و هم در دفاتر کار مورد استفاده قرار داد.
2. پاراوان حصیری: همانطور که از نام این نوع پاراوان مشخص است، در ساخت این پاراوان از حصیر استفاده شده است. یکی از بهترین جایگزین‌ها برای چوب در ساخت پاراوان حصیر است که زیبایی بسیار زیادی نیز به ظاهر پاراوان می‌بخشد. پاراوان‌های حصیری انتخاب بسیار مناسبی برای استفاده در فضاهای غیررسمی مانند اتاق استراحت هستند.
3. پارتیشن شیشه‌ای: پارتیشن شیشه‌ای یک انتخاب بسیار مناسب برای تفکیک فضا در دفاتر کاری و اداری است. همچنین باتوجه به مقاومت بسیار بالای شیشه در برابر آب و رطوبت، استفاده از پارتیشن شیشه‌ای در محیط‌های مرطوب همچون حمام نیز، انتخاب مناسبی است.
4. پاراوان پارچه‌ای: پاراوان پارچه‌ای به عنوان ارزان‎ترین نوع پاراوان‎ها شناخته می‌شود. این نوع پاراوان که معمولا از یک نوع پارچه ساده و تک رنگ ساخته می‌شود، دارای لبه‌هایی از جنس چوب، پلاستیک یا فلز است. ساده‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نوع پاراوان پارچه‌ای، پاراوان‌های پزشکی هستند. البته این نوع پاراوان با توجه به جنس و رنگ پارچه، می‌توانند برای استفاده در مکان‌های دیگری نیز به کار برده شوند.
5. پاراوان پلاستیکی یا یو پی وی سی: یکی دیگر از متریال مورد استفاده برای ساخت پاراوان‌ها، انواع پلاستیک‎های سخت مانند پی وی سی یا یو پی وی سی است. این نوع از پاراوان نیز به دلیل وزن سبک و قیمت مناسب، طرفداران بسیار زیادی در بین مردم دارد.
پاراوان فلزی: بسیاری از فلزات مانند آلومینیوم یا سرب نیز در ساخت پاراوان‌ها مورد استفاده قرار می‎گیرند. پاراوان فلزی بسته به نوع فلز آن، کاربرد و استفاده خاصی دارد. به طور مثال از پاراوان سربی در اتاق‌های رادیولوژی و صنایع پزشکی استفاده می‌شود.

دسته‌بندی انواع پاراوان براساس نوع ساخت و کاربرد:

پاراوان حکاکی‌شده: این نوع پاراوان که معمولا از جنس چوب ساخته می‌شود. نقش‌های زیبایی دارد که توسط افراد متخصص و با استفاده از تجهیزات خاص بر روی آن حکاکی شده است. پاراوان حکاکی‌شده جزو پاراوان‎های بسیار زیبا و شیک دسته‌بندی می‎شود که استفاده از آن، جنبه‎ی تزئینی و زیبایی نیز دارد.
پاراوان چاپی: همانطور که از نام این پاراوان پیداست، طرح موردنظر خود را می‌توانید بر روی این نوع پاراوان چاپ کنید. پاراوان‌های چاپی عموما از جنس پارچه یا پلاستیکی هستند. بسته به نوع طرح چاپ شده و متریال سازنده. از پاراوان چاپی می‎توان در فضاها و دکوراسیون‌های داخلی مختلف استفاده کرد.
پاراوان مشبک: پاراوان مشبک نیز معمولا از جنس چوب ساخته می‎شود. این نوع پاراوان دارای طرح‎های سنتی یا مدرنی هستند که به صورت مشبک روی چوب پیاده شده‌اند. استفاده از پاراوان مشبک در دفاتر اداری و تجاری و یا منازلی که دکوراسیون سنتی دارند، بسیار مناسب است.
پاراوان تبلیغاتی: این نوع پاراوان که شباهت زیادی با پاراوان‌های چاپی دارد، دارای یک طرح تبلیغی است و بیشتر برای استفاده در فضای کاری و تجاری به منظور معرفی و تبلیغ موضوعی خاص، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پاراوان ساده: همانطور که از نام این پاراوان پیداست، این پاراوان هیچ‎گونه طرح یا شکل ظاهری خاصی ندارد و معمولا از جنس پارچه یا چوب ساخته می‌شود. این پاراوان که عموما برای ایجاد حریم شخصی در یک فضای بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، قیمت مناسب‌تر و کمتری نیز در مقایسه با سایر پاراوان‎ها دارد.

کاربردهای پاراوان

حال که به طور کامل با انواع پاراوان آشنا شدید، خوب است به سراغ بررسی کاربردهای مختلف پاراوان برویم.

هر نوع از پاراوان‎ها براساس نوع متریال به کار رفته در ساخت آن‎ها، در هر فضا و مکانی، کاربردی خاص دارد. مهم‎ترین کاربردهای پاراوان عبارتند از:

  • جداسازی و تفکیک بخش‌های مختلف یک اتاق یا سالن: با استفاده از پارتیشن‎های متحرک می‎توان به راحتی یک سالن بزرگ را به بخش‎های کوچکتر تقسیم کرد. همچنین در فضاهای کوچک نیز با استفاده از پاراوان می‎توان نظم و حریم خصوصی مناسبی را ایجاد کرد. به‎طور مثال یکی از کاربردهای پاراوان در فضای داخلی منزل، جداسازی فضای آشپزخانه از فضای سالن پذیرایی است.
  • پوشاندن نواقص و عیب‎های فضا: یکی از کاربردهای مهم پاراوان، پوشاندن نواقص و مشکلات فضای داخلی ساختمان‌هاست. اگر فضای داخلی منزل یا دفتر کار شما نقص یا عیبی دارد که برطرف کردن آن زمان‏بر یا هزینه‌بر است. می‌توانید به راحتی با استفاده از یک پاراوان مناسب، بخش موردنظر را پوشش دهید.
  • زیباسازی ظاهری دکوراسیون منزل یا دفتر کار: استفاده از پاراوان‌ها در فضای داخلی ساختمان، علاوه بر ایجاد حریم خصوصی. جلوه و زیبایی ظاهری خوبی نیز به فضا می‌بخشد. با انتخاب یک پاراوان مناسب با دکوراسیون داخلی منزل یا دفتر کار خود می‌توانید زیبایی زیادی به آن فضا ببخشید.
    جداسازی فضای ورودی: از دیگر کاربردهای مهم پاراوان. استفاده از پاراوان به منظور جدا کردن فضای ورودی ساختمان از سایر قسمت‌ها است.
    کاربرد پاراوان

ویژگی و مزیت‌های استفاده از پاراوان

ویژگی و مزیت‌های استفاده از پاراوان

برای خرید پاراوان مناسب باید ابتدا با ویژگی‌های ظاهری پاراوان به خوبی آَشنا باشید. مهم‎ترین ویژگی پاراوان‌ها مربوط به ابعاد و اندازه‌ی آن‎ها می‌شود. همانطور که گفته شد، پاراوان‎ها دارای عرض 40 تا 60 سانتی‌متر و ارتفاع 180 سانتی‌متر هستند.

ویژگی و مزیت مهم بعدی پاراوان مربوط به نحوه شست‌وشو پاراوان است. انواع پاراوان‎ها را می‎توان به راحتی و توسط یک دستمال مرطوب یا مایع شست‌وشوی مناسب، تمیز کرد.

مزیت دیگر استفاده از پاراوان، قیمت مناسب این محصول است. قیمت هر پاراوان با توجه به متریال و مدل پاراوان تعیین می‎شود اما به طور کلی قیمت این پارتیشن‎های متحرک در مقایسه با سایر وسایل کاربردی دکوراسیون داخلی، بسیار مناسب‌تر است.

راهنمای خرید پاراوان

پس از شناخت کامل انواع پاراوان، کاربردهای مختلف هریک از آن‎ها و همچنین مزیت خرید و استفاده از پاراوان در دکوراسیون داخلی، با استفاده از لیست زیر که راهنمای خرید پاراوان است، می‎توانید بهترین و مناسب‎ترین پاراوان را برای خود انتخاب کرده و خریداری کنید.

1. انتخاب جنس پاراوان: اولین و مهم‎ترین نکته در هنگام خرید پاراوان، توجه به جنس پاراوان است. پیش از هرگونه اقدام به خرید، باید ابتدا قصد خود را از خرید پاراوان موردنظر مشخص نمایید. سپس با توجه به ویژگی‎های مکان موردنظر که قصد دارید پاراوان را در آنجا قرار دهید، جنس مناسب پاراوان را انتخاب کنید. همانطور که در طول این مقاله توضیح داده شد، هریک از انواع پاراوان با جنس خاص خود، برای استفاده در فضای مخصوصی کاربرد دارد. به طور مثال استفاده از پاراوان چوبی برای فضاهای مرطوب مناسب نیست. علاوه بر این جنس پاراوان انتخابی باید با جنس سایر وسایل دکوراسیون فضای موردنظر نیز هماهنگ باشد.
2. انتخاب مدل پاراوان: با توجه به مکان موردنظر برای قرار دادن پاراوان، باید نوع و مدلی از پاراوان را انتخاب نمایید که مناسب باشد. به طور مثال انتخاب یک پاراوان حکاکی شده برای استفاده در سالن پذیرایی منزل، انتخابی بسیار مناسب به حساب می‎آید. سعی کنید رنگ پاراوان انتخابی خود را نیز متناسب با سایر وسایل موجود در فضای موردنظر انتخاب کنید.
3. انتخاب پاراوان ثابت یا متحرک: با وجود اینکه پاراوان‌ها را به اسم پارتیشن متحرک می‎شناسیم، اما این نوع پارتیشن‎ها نیز به دو دسته‌ی ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند. پاراوان‎های متحرک دارای چرخ‌های کوچکی در پایین میله‌ها و بدنه‌های خود هستند که موجب می‎شود که پاراوان به راحتی جابه‌جا شود. به طور مثال پاراوان‎های پزشکی که از جنس پارچه ساخته شده‎اند،. از نوع پاراوان‎های متحرک هستند. قبل از خرید پاراوان باید با توجه به کاربردی که از آن انتظار دارید، در مورد ثابت بودن یا متحرک بودن آن نیز تصمیم‎گیری کنید.
4. توجه به قیمت پاراوان: با وجود مناسب بودن قیمت پاراوان در مقابل سایر روش‎های جداسازی و تفکیک فضای داخلی ساختمان‎ها، بهتر است پیش از اقدام به خرید پاراوان، با توجه به میزان بودجه خود، مناسب‌ترین پاراوان را انتخاب کنید. متریال سازنده، طرح و مدل پاراوان از عوامل موثر در تعیین قیمت یک پاراوان به حساب می‎آیند. با در نظر گرفتن این موارد می‎توانید انتخاب بهتری در هنگام خرید پاراوان داشته باشید.
مواردی که در بالا گفته شد، مهم‎ترین مراحل و نکات برای خرید پاراوان مناسب بود. چنانچه قصد خرید یک پاراوان مناسب را دارید، توصیه می‎کنیم از راهنمای خرید پاراوان گفته شده استفاده نمایید، تا خرید مناسبی داشته باشید.

نکات مهم نگهداری از پاراوان

پس از خرید یک پاراوان مناسب، باید به فکر نگهداری صحیح از آن باشید. در این قسمت از مقاله به بیان و بررسی نکات مهم نگهداری از پاراوان می‌پردازیم.

به طور کلی همانطور که در بخش‎های قبلی به آن اشاره کردیم. نگهداری و تمیز کردن پاراوان، امری ساده و راحت است. اما به این نکته دقت داشته باشید که هریک از انواع پاراوان با توجه به جنس و مواد به کار رفته شده در ساخت آن، نیازمند شرایط خاصی برای نگهداری مناسب است. در این میان بعضی از انواع پاراوان‌ها مانند پاراوان چوبی به دلیل حساسیت بیشتر، نیازمند دقت و مراقبت بیشتری نیز هستند.

برای نگهداری صحیح از پاراوان چوبی باید دقت داشته باشید که این محصول در برابر رطوبت و آب، بسیار حساس است. به همین دلیل بهتر است از قرار دادن پاراوان چوبی در محیط‌هایی که در تماس مستقیم با آب یا رطوبت هستند، مانند حمام، اکیداً خودداری کنید. همچنین برای تمیز کردن پاراوان چوبی نیز بهتر است تنها از یک دستمال نیمه مرطوب استفاده نمایید. زیرا در صورتی که مایع تمیزکننده‌ی زیادی برای شست‌وشوی این نوع پاراوان استفاده کنید، به بافت و ساختار آن، آسیب می‎رساند.

پاراوان‌های چاپی نیز یکی دیگر از انواع پاراوان‌های حساس هستند که نیاز به مراقبت بیشتری دارند. از آنجایی که کیفیت چاپ دستگاه‌های مختلف متفاوت است، بهتر است به منظور حفظ کیفیت این نوع پاراوان‌ها. مراقبت بیشتری از آن‌ها داشته باشید. توصیه می‎شود از کشیدن دستمال مرطوب یا استفاده از مایع‌های تمیزکننده بر روی پارتیشن چاپی، اکیدا خودداری کنید. برای تمیز کردن این نوع پارتیشن، می‎توانید از یک دستمال نخی مناسب و نیمه مرطوب استفاده کنید. همچنین بهتر است از قرار گرفتن پارتیشن چاپی در برابر تابش مستقیم نور خورشید نیز جلوگیری کنید.

به طور کلی پاراوان از جمله وسایل دکوراسیون داخلی است که طول عمر و ماندگاری بالایی دارد، اما بهتر است در هنگام نگهداری و استفاده از این محصول به نکات ریز گفته شده، توجه داشته باشید، تا کیفیت پاراوان به خوبی حفظ شود.

سخن پایانی

در پایان توصیه می‎کنیم اگر به دنبال راه مناسبی برای تفکیک کردن فضای داخلی ساختمان خود و یا ایجاد حریم خصوصی در بخش‌های مختلف منزل یا محل کارتان هستید، به سراغ انتخاب یک پاراوان بروید. برای خرید و انتخاب پاراوان مناسب نیز باید به دنبال یک راهنمای مناسب برای خرید پاراوان باشید.

به این منظور توصیه می‎کنیم از موارد گفته شده در بخش راهنمای خرید پاراوان در این مقاله استفاده نمایید. همچنین فراموش نکنید که مهم‎ترین نکته برای خرید پاراوان مناسب، توجه به کاربرد مورد انتظار از پاراوان و محل موردنظر شما برای قرار دادن پاراوان است.

با در نظر گرفتن این دو مورد شما عزیزان می‌توانید برای مشاهده انواع پارتیشن متحرک چوبی و خرید پاراوان از سایت‌های دیجیکالا و فروشگاه اینترنتی تخت سنتی به آدرس https://takhtsonati.org/ با قیمت مناسب و خدمات ویژه ارسال برخوردار شوید.

علاوه بر این پس از خرید یک پاراوان مناسب، نیز باید به نکات نگهداری از آن به خوبی توجه داشته باشید تا زیبایی و کیفیت پاراوان خریداری شده را حفظ کنید. هر پاراوان با توجه به مدل و متریال سازنده‎ی خود، شرایط و الزامات خاصی برای نگهداری دارد که این موارد در بخش قبلی به طور کامل بیان و بررسی شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *