چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم

امروزه ورزش کوهنوردی بدلیل خواص جسمی و روحی فراوان میان تمام قشر جامعه به یک ورزش پرطرفدار تبدیل شده است ، اگر برای شروع کوهنوردی سوال چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟ فکرتان را درگیر کرده است ، اصلا نگران نباشید ما در این مقاله قصد داریم تا انواع نکات و کارهایی که هنگام آغاز کوهنوردی باید انجام دهید را به شما معرفی کنیم.پس در ادامه همراه ما باشید.

چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟

برای افرادی که بصورت مبتدی و آماتور ورزش کوهنوردی را انجام میدهند ، سوال چگونه کوهنوردی را آغازکنیم؟ بسیار پیش می آید و جزو دقدقه هایشان میباشد. اگر شما هم جزو افراد مبتدی و آماتور میباشید خواندن این مقاله میتواند کمک زیادی به حل مشکلات شما در حین انجام ورزش کوهنوردی بکند.

ورزش کوهنوردی همانقدر که خواص بینهایتی دارد خطرات بینهایتی نیز دارد این خطرات اغلب از نداشتن برنامه ریزی درست ، دانش کافی و نداشتن تجهیزات سرچمه میگیرند. برای اینکه از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری کرده و بتوانید به همراه دوستان و یا خوانواده خود یک برنامه هیجان انگیز با خاطراتی زیبا را رقم بزنید ، و بتوانید از خواص فراوان این ورزش پرطرفدار بهره مند شوید میبایست نکات مهمی را که در ادامه این مقاله به شما معرفی میکنیم رعایت کنید.

چگونه کوهنوردی را شروع کنیم؟

معرفی نکات شروع کوهنوردی

 

1_تحقیق کردن

قبل از شروع کوهنوردی میبایست درباره مسیر صعود ، ارتفاع کوه ، آب و هوای منطقه ، درجه سختی صعود ، زمان صعود و ابزار و تجهیزاتی که در هنگام صعود لازمتان میشود تحیق کنید ، شما میتوانید از افراد با سابقه و حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید. و یا میتوانید یک راهنمای کار بلد به همرا خود ببرید. تحقیق کردن یکی از فاکتور های اصلی در کوهنوردی میباشد. که متواند از حوادث احتمالی جلوگیری کند.


2_برنامه ریزی

برنامه ریزی برای کوهنوردی

برای شروع کوهنوردی برنامه ریزی جزو مهمترین نکات میباشد. از این رو شما میبایست وابسته به تخصص و دانشتان برنامه ریزی کنید. برای اینکار باید وابسته به مدت زمان برنامه ، تعداد نفرات ، فصل صعود ، و هزینه صعود برنامه ریزی کنید. همچنین برنامه ریزی برای تهیه مواد خوراکی و آب یکی از فاکتور های اصلی میباشند.

درباره این که صعود چه مدت طول می کشد مشاورده بگیرید بعضی از صعود هارا می توان در یک روز انجام داد در حالی که بعضی دیگر تا 5 روز هم طول می کشد. شما میتوانید براحتی از افراد با تجربه و پیشکسوت در این زمینه مشاوره بگیرید.


3_آماده سازی بدن

بالا بردن آمادگی و قدرت بدنی یکی از مهمترین کار هایی است که قبل از شروع کوهنوردی باید انجام دهید ، برای آمادگی در برابر انواع چالشهای سنگین کوهنوردی ، بیشتر افراد مبتدی نیاز به آموزش مکرر و مداوم از چندین ماه قبل ازشروع برنامه دارند.

یک برنامه تمرینی منظم که شامل دویدن ، دوچرخه سواری و شنا می شود میتواند روش خوبی برای آماده سازی سیستم قلبی عروقی باشد. اگر جدیدا قصد شروع ورزش کوهنوردی را دارید به شما پیشنهاد میکنیم برای تمرین و آماده سازی بدنتان از تپه ها و کوه های کوچک شروع کنید و کم کمک توانایی هایتان را ارتقا دهید.


4_آماده سازی تجهیزات

انتخاب تجهیزات هنگام آغاز کوهنوردی یکی از فاکتور های اصلی میباشد. و باید به صورت تخصصی صورت گیرد ، شما باید با توجه به مسیر صعود ، مدت زمان برنامه و درجه سختی برنامه تجهیزات کافی تهیه کنید. در ادامه برخی از تجهیزاتی که احتمالا به آنها نیاز پیدا خواهید کرد را به شما معرفی میکنیم.

نداشتن تجهیزات مناسب میتواند مشکلات زیادی از جمله مشکلات جسمی و روحی برای شما ایجاد کند. پس این مسئله را جدی بگیرید. تا بتوانید به راحتی از فواید بینظیر این ورزش بهره مند شوید.

نکات مهم انتخاب تجهیزات کوهنوردی از جمله کوله پشتی و کتونی کوهنوردی

  • کفش کوهنوردی
  • کوله پشتی 
  • باتوم کوهنوردی 
  • جوراب های پشمی
  • طناب
  • چاقو و فندک
  • کرم ضد آفتاب
  • لوازم امداد و نجات 

 

 

 

شما برای انجام یک برنامه کوهنوردی به تجهیزات بیشتر و کامل تری نیاز دارید از این رو میتوانید مقاله لیست وسایل کوهنوردی(معرفی لیست کامل) را مشاهده کنید.

همچنین در ویدیو زیر لوازم و تجهیزات ضروری کوهنوردی را مشاهده میکنید:


همه ی مردم دوست دارندΔ
در اوج و قله ی کوه زندگے کنندΔ
بی آنکه متوجه باشندΔ
خوشبختی واقعی جاییست کهΔ
سراشیبی به سمتΔ
بالای کوه را می پیمایی.Δ


5_انتخاب کوه های مناسب

انواع کوه ها

 

اگر شما جزو افرادی هستید که به تازگی قصد انجام ورزش کوهنوردی را دارید اصلا نیازی به انجام صعود های سخت زمستانی و کوه های مرتفع را ندارید زیرا در صورت آماده نبودن بدن میتواند فشار های زیادی بر روح و جسم شما تحمیل شود و باعث میشود که شما از فواید فراوان کوهنوردی بهره مند نشوید.

برای شروع میتوانید از کوه هایی با درجه سختی کم شروع کرده و کم کم با فرا گرفتن اصول کوهنوردی و آماده شدن بدن خود را برای صعود های حرفه ای با درجه سختی بالا آماده کنید. این را بدانید که تمام کوهنوردان حرفه ای اول از سطح های آسان تر شروع کرده اند.

 


6_آموزش کامل اصول کوهنوردی

قبل از پرسیدن سوال چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟ میبایست با اصول و قوانین این ورزش آشنایی کامل را داشته باشید تا بتوانید از فواید بینظیر این ورزش بهره کافی را ببرید.و سپس به فکر چگونه شروع کردن کوهنوردی باشید.

کوهنوردی اصولی ، ورزشی با خواص بسیار زیاد برای جسم و روح میباشد اما در کنار این خواص میتواند خطراتی هم برای شما داشته باشد این خطرات اغلب از نداشتن دانش کافی و ندانستن اصول و نکات کوهنوردی سرچشمه میگیرند. در ادامه نکات مهمی که هرکوهنوردی باید بداند را به شما معرفی میکنیم.

  • نکات مهم گام برداری هنگام صعود و فرود
  • نکات مهم هنگام روبرو شدن با حوادث احتمالی
  • نکات مهم تغذیه در برنامه کوهنوردی قبل از صعود و پس از صعود
  • نکات مهم انتخاب تجهیزات کوهنوردی

اگر قصد یادگیری کامل نکات کوهنوردی را دارید مقاله نکات کوهنوردی (معرفی نکات کاربردی و حیاتی) را مشاهده کنید.


7_ 20 اشتباه کوهنوردان مبتدی

افراد مبتدی و تازه کار و یا حتی افراد پیشکسوت و حرفه ای بعضی اوقات در کوهنوردی اشتباهاتی انجام میدهند. که این اشتباهات میتواند باعث اتفاق افتادن خسارارات جبران ناپذیر و به دردسر افتادن بقیه افراد گروه شود. از این رو در ادامه لیستی از 20 اشتباه که هنگام کوهنوردی نباید انجام داد را به شما عزیزان معرفی میکنیم. این را به یاد داشته باشید در کوهنوردی اولین اشتباه آخرین اشتباه میشود.

  1. سنگین کردن بیش از حد کوله پشتی
  2. عدم چک کردن گزارش های هواشناسی
  3. اطلاع رسانی نکردن به خوانوانده و دوستان
  4. صعود به صورت انفرادی
  5. پوشیدن لباس های تنگ و جین
  6. پوشیدن لباس های کرمی و قهوه ای که موجب استتار میشود
  7. بهمراه نداشتن تجهیزات مناسب و کافی
  8. آتش کردن در کنار سبزه زار های خشک و داخل چادر
  9. هنگام مواجه با تخم پرندگان دست زدن و تکان دادن تخم ها
  10. جدا شدن از گروه بدون اطلاع دادن به لیدر و یا دوستان
  11. عبور از کناره ی دره ها و پرتگاه ها
  12. سنگ پرتاب کردن هنگام مواجه با مار 
  13. به همراه نداشتن دارو های روزمره فردی
  14. استفاده از مشروبات الکلی و مواد روانگردان
  15. ورود به غار های برفی و سنگی
  16. در کوهنوردی قهرمان بازی را کنار بگزارید 
  17. مصرف بیش از حد شکر و شیرینی جات
  18. داد زدن مقابل دره های پوشیده از برف
  19. نداشتن دانش کافی و صعود به کوه های مرتفع
  20. خوردن بیش از حد آب و مواد غذایی

شما با مطالعه و یادگیری این نکات میتوانید از اشتباهات رایج در کوهنوردی جلوگیری کنید. این اشتباهات رایج ترین اشتباهاتی هستند که کوهنوردان به به صورت دانسته و چه ناخود آگاه انجام میدهند.

قبل از دانستن چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟

میبایست به طور کامل درباره این ورزش تحقیق کرده و با دانش کافی این کار را انجام دهیم و بتوانیم به طور کامل از فواید این ورزش و نعمت های خداوند متعال بهره مند شویم.

تجهیزات کوهنوردی دی جی کالا

برای مشاهده انواع لوازم کمپینگ و کوهنوردی در سایت دیجی کالا کلیک کنید


جملات بزرگان در وصف کوهنوردی:

راینولد مسنر کوهنورد مشهور

در کتابش ، زندگی من در حد مجاز ، می نویسد: “کوهنوردی برای من بیش از یک ورزش است.” “کوهنوردی همه چیز در مورد آزادی است ، آزادی برای فراتر رفتن از همه قوانین و استفاده از یک فرصت ، تجربه چیز جدید ، به دست آوردن بینش در مورد طبیعت انسان … برای من  تخیل در کوهنوردی مهمتر از بازیهای ماهیچه یا جسد است.”


به صورت حرفه ای چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟

در این بخش میخواهیم راه کارهایی که شمارا به یک کوهنورد حرفه ای تبدیل میکند به شما معرفی کنیم. کوهنوردی حرفه ای در اکثر کشور ها حتی در ایران میتواند شغل مناسب و پر در آمدی برای علاقه مندان به این ورزش باشد شما با فرا گرفتن حرفه ای این ورزش میتوانید خدماتی از جمله مربیگری کوهنوردی راهنمای کوهنوردان و عکاسی به علاقه مندان این ورزش ارائه دهید و از این راه کسب در آمد کنید.

یک کوهنورد حرفه ای شدن سالها یا حتی دهه ها آموزش سخت را نیاز دارد شما باید یاد بگیرید که بدن خود را از نظر روحی و جسمی تحت فشار قرار دهید و از جنبه های فنی مانند صعود بر روی سطوح مختلف ، مدیریت طناب ها،جنبه های ایمنی و نجات مسلط شوید ، در عین حال متوجه شوید که این یک تعادل خوب بین کار تیمی و پشتکار فردی است.

یک کوهنورد مبتدی زمانی به یک کوهنورد حرفه ای تبدیل میشود که توانایی ها و رویکردهای جسمی و روانی اش باهم همخوانی داشته باشند. برای شروع و بالا بردن توانایی های جسمی و روانی: در

قدم اول: باید با یک مربی کوهنوردی مشورت کرده و در هفته وقت مشخصی برای فراگیری فنون و نکات این ورزش کنار بگزارید.

قدم دوم: تمیرینات آماده سازی بدن میباشد که میتوانید در باشگاه های بدنسازی این تمرینات را انجام داده و بدنتان را آماده چالش کنید.

قدم سوم: تمرین در سالن های ورزشی سنگنوردی مصنوعی میباشد که میتواند به پیشرفت شما کمک بسیاری بکند.

قدم چهارم:شرکت در برنامه هایی است که افراد حرفه در آن برنامه ها حضور دارند و میتوان از تجربیاتشان استفاده کرد.

قدم پنچم: که آخرین قدم میباشد بالا بردن علاقه به این کار و انجام تمرینات بصورت متوالی و روزمره میباشد.

شما با انجام نکات بالا و بخرج دادن علاقه میتوانید به یک کوهنورد حرفه ای تبدیل شده و داشتن و بهره بردن از جسم سالم و طبیعت خداوند نهایت لذت را ببرید.


جمع بندی

در مقاله چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟ به شما نکات مهمی مانند: تحقیق کردن ، برنامه ریزی ، آماده سازی بدن ، آماده سازی تجهیزات ، انتخاب کوه های مناسب ، آموزش کامل اصول کوهنوردی ، 20 اشتباه کوهنوردان مبتدی و راهکارهایی در زمینه بالابردن توانایی های جسمی و روحی برای حرفه ای شدن در این ورزش را به شما عزیزان معرفی کردیم. لطفا برای خدمات کامل تر اگر نظری درباره این مقاله دارید در قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.


کفش کوهنوردی

برای مشاهده انواع کفش کوهنوردی در سایت دیجی کالا کلیک کنید


به شما پیشنهاد میکنیم مقاله فواید کوهنوردی (معرفی تاثیرات مفید برای جسم و روح) را مشاهده کنید.

مشاور کالا امیدوار است راهنمای خوبی در زمینه چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم؟ برای شما باشد،از شما بابت نگاه گرمتان تشکر میکنیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *